si acum o variatiunea a TORTILLA DE PATATAS
ony :: Reteta zilei
Pagina 1 din 1
si acum o variatiunea a TORTILLA DE PATATAS
TORTILLA DE PATATAS
In acest caz se folosesc:4 oua,500 g spanac,o mina de brinza rasa,2 catei
de usturoi,sare, piper, ulei
Se toaca marunt spanacul si se "trage" prin ulei impreuna cu doi catzei de
usturoi. Eu am folosit spanac congelat, spanacul proaspat se opareste si
se toaca marunt.
Despre usturoi: cum se poate vedea in poza, i-am folosit cu coaja. Asta e
o kestie pe care am invatat-o aici: folosesc usturoiul in coaja la multe
mincaruri pentru a da gust de usturoi insa nu atit de puternic ca atunci
cind se foloseste usturoiul tocat. Bineinteles, odata terminata prepararea,
usturoiul se scoate.
Cind este gata spanacul, se lasa la racorit dupa care se amesteca cu ouale
batute (la fel ca la tortilla de patatas), sare, piper si brinza rasa.
Se pune la copt in tigaie la fel ca in reteta anterioara si cind s-a coagulat
oul pe partea inferioara se intoarce ... aici am facut si poze cu intorsul
Cind s-a coagulat pe ambele parti e gata. Inca o kestie: eu las tortilla ceva
vreme pe hirtie de bucatarie ca sa-i mai traga cit poate din ulei
Tortilla se manica asa cum eu sau in sandvich-uri din paiine baguette unsa
cu rosie, ulei de masline si sare. Deasemeni se pot face tapas din mici
feliute de baguette unsa cu rosie, ulei si sare desupra careia se pune o
bucatica de tortiila.
Am pregatit aceste tortillii pentru o cina cu niste prieteni. O voi servi
simpla, taiata in cubulete. Diseara am sa fac poze si cu modul in care le-
am servit
In acest caz se folosesc:4 oua,500 g spanac,o mina de brinza rasa,2 catei
de usturoi,sare, piper, ulei
Se toaca marunt spanacul si se "trage" prin ulei impreuna cu doi catzei de
usturoi. Eu am folosit spanac congelat, spanacul proaspat se opareste si
se toaca marunt.
Despre usturoi: cum se poate vedea in poza, i-am folosit cu coaja. Asta e
o kestie pe care am invatat-o aici: folosesc usturoiul in coaja la multe
mincaruri pentru a da gust de usturoi insa nu atit de puternic ca atunci
cind se foloseste usturoiul tocat. Bineinteles, odata terminata prepararea,
usturoiul se scoate.
Cind este gata spanacul, se lasa la racorit dupa care se amesteca cu ouale
batute (la fel ca la tortilla de patatas), sare, piper si brinza rasa.
Se pune la copt in tigaie la fel ca in reteta anterioara si cind s-a coagulat
oul pe partea inferioara se intoarce ... aici am facut si poze cu intorsul
Cind s-a coagulat pe ambele parti e gata. Inca o kestie: eu las tortilla ceva
vreme pe hirtie de bucatarie ca sa-i mai traga cit poate din ulei
Tortilla se manica asa cum eu sau in sandvich-uri din paiine baguette unsa
cu rosie, ulei de masline si sare. Deasemeni se pot face tapas din mici
feliute de baguette unsa cu rosie, ulei si sare desupra careia se pune o
bucatica de tortiila.
Am pregatit aceste tortillii pentru o cina cu niste prieteni. O voi servi
simpla, taiata in cubulete. Diseara am sa fac poze si cu modul in care le-
am servit
ony :: Reteta zilei
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Aug 14, 2016 7:49 am Scris de ony
» biletul zilei 07.08.2016
Dum Aug 07, 2016 10:16 am Scris de ony
» Pui cu masline
Dum Aug 07, 2016 9:42 am Scris de ony
» Lasagne delicioase cu ciuperci
Dum Iul 31, 2016 8:42 am Scris de ony
» biletul zilei 31.07.2016
Dum Iul 31, 2016 7:13 am Scris de ony
» Clatite marocane
Sam Iul 30, 2016 1:44 pm Scris de ony
» Prima supa (dupa 4 luni)
Vin Iul 29, 2016 6:57 pm Scris de ony
» Ciorba de rosii cu orez (dupa 8-9 luni)
Lun Iul 25, 2016 9:27 pm Scris de ony
» si acum o variatiunea a TORTILLA DE PATATAS
Dum Iul 24, 2016 3:03 pm Scris de ony